Stichting Open Mind

In oktober 2020 is Solve Amsterdam de samenwerking met Stichting Open Mind aangegaan om inzichten te verkrijgen over jongvolwassenen met depressie. Open Mind richt zich op de nexus tussen culturele projecten en het vergroten van bewustzijn rondom mentale gezondheid. Zij hadden dan ook tentoonstelling OPEN opgezet in het Vondelpark. Deze tentoonstelling was gericht op het faciliteren en normaliseren van gesprekken over mentale gezondheid. De doelstelling van de samenwerking tussen Solve en Stichting Open Mind was het vergroten van inzicht met betrekking tot mensen met een depressie onder jongvolwassen van 18 tot 35 jaar. Dit is gedaan door interviews af te nemen van mensen die een depressie hadden of in het eindstadium zijn van hun depressie. Daarnaast zijn bezoekers van de tentoonstelling OPEN geïnterviewd, om te kijken wat voor impact de tentoonstelling gehad heeft op hun beeld over depressie. 

 

De consultants van Solve Amsterdam hebben door middel van deze impactanalyse Open Mind inzichten gegeven over de effecten van de tentoonstelling OPEN.

 

Eén van de consultants vertelde het volgende over hun ervaring met dit project: het was fijn dat het onderzoek gelijk werd opgepikt door Open Mind. Het werk wat we hebben gedaan heeft nut gehad en is volledig tot zijn recht gekomen. Dit heeft mij enthousiast gemaakt voor het vakgebied van consultancy!