Training Deloitte

Solve Rotterdam | 30 januari 2023

 

Op woensdag 7 december waren we met Solve aanwezig bij een case training van Deloitte. Hiervoor mochten we naar het mooie kantoor in Amsterdam komen waar de avond begon met een korte introductie van Monitor Deloitte. Hier hebben we kennis kunnen maken met de verschillende departementen en hebben we een uitgebreide uitleg gekregen over hoe deze in elkaar zitten. Hierna werden de consultants opgedeeld in groepjes waar ze werkten aan een case onder tijdsdruk. De case bestond uit verschillende onderdelen. Het overkoepelende vraagstuk ging over de Ocean Cleanup. Om de benodigde informatie te verkrijgen voor het oplossen van dit vraagstuk moesten verscheidene puzzels opgelost worden. Deze puzzels hadden ieder te maken met social impact en stonden los van de Ocean Cleanup. Zo hebben onze consultants meerdere kanten van social impact kunnen zien tijdens deze case! 

 

Na de case was het tijd voor een borrel, waarbij we een rondleiding kregen van het grote gebouw. We kregen de kans op de bovenste verdieping te zien, waarbij we uitzicht hadden over de zuid-as. Naderhand was er genoeg tijd voor de consultants om vragen te stellen aan de medewerkers van Deloitte.

 

Het was een geslaagde avond en het was de perfecte voorbereiding op de voorronde van de Solve Case Competitie van de dag erna!