Training Berenschot

8 februari 2023

Woensdag 8 februari werden wij met Solve ontvangen op het kantoor van Berenschot in Utrecht. Na een korte introductie doken we direct de stof in. Berenschot is een grote organisatie met diverse afdelingen gericht op verschillende maatschappelijke onderwerpen.

 

Deze dag stond vooral in het teken van het openbaarbestuur en het Publieke waarde model. Na een theoretische introductie werden de consultants in groepen van vijf geplaatst waar iedereen een andere rol moest vervullen. De casus betrof een onenigheid in een bibliotheek waardoor de vraag ter sprake kwam; Wat is de publieke waarde van een bibliotheek? Door middel van discussie tussen de verschillende rollen moest elk team met een antwoord komen op deze vraag. Dit leidde tot leuke gesprekken en interessante uitkomsten.

 

Nadat alle teams hun uitkomsten met de groep gedeeld hadden was er ruimte voor vragen voor en over Berenschot. De consultants van Berenschot namen de tijd om diep op alle vragen in te gaan. Hierdoor hebben wij met Solve een goed beeld gekregen van de werkzaamheden van Berenschot en hun rol in de maatschappij.

 

Afsluitend gingen wij met z’n allen naar de afdeling om met de consultants die op dat moment op kantoor zaten te borrelen. Dit zorgde voor een goed beeld van de werksfeer van de collega’s tussen elkaar en was een extra mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Wij willen Berenschot bedanken voor de educatieve en leuke training. Mocht je interesse hebben in Berenschot en hun werkzaamheden, dan is het mogelijk om ze te spreken bij de Utrecht Consultancy Day! Hier is het mogelijk om de Meet-The-Company van Berenschot bij te wonen en vragen te stellen.