Solve Case Competitie 2023

2 februari 2023

Na een succesvolle eerste ronde op 8 december 2022 in samenwerking met Gupta Strategists was het op 2 februari tijd voor de finale van de Solve Case Competitie bij Deloitte in Rotterdam. De finalisten en bestuursleden werden ontvangen in de Maastoren en meegenomen naar de 44e etage, wat het strijdtoneel zou worden voor de komende uren.

 

Na een introductie van Deloitte over de case konden de consultants aan de slag. Alle teams kregen 1,5 uur de tijd om puzzels en mini-cases op te lossen in ruil voor hints die konden helpen bij het oplossen van de hoofd-case. De case betrof een online-bank die op zoek was naar nieuwe investeringen. Toen de tijd was verstreken, was het moment van de presentaties aangebroken. Elk team kreeg drie minuten om hun advies te geven aan de board van de bank, bestaande uit Deloitte consultants. Na een reeks van kritische vragen was het tijd voor de board om zich te beraden over welk team hen het beste had weten te overtuigen van hun investeringsplannen.

 

Na hevig overleg was de board uiteindelijk tot een conclusie gekomen, waarbij de volgende consultants zich de gelukkig winnaars van de Solve Case Competitie 22/23 mochten noemen:

-      Linde de Groot (RTM)

-      Pien Vroemen (RTM)

-      Sjoerd Brouwer (UTR)

-      Jules van Iterson (AMS)

 

Dit team werd vol trots de Solve Case Competitie trofee overhandigd en een presentje vanuit Deloitte. Na de uitreiking was er bij de borrel ruimte om vragen te stellen aan de Deloitte consultants en om natuurlijk de case te evalueren. 

 

Dank aan Deloitte voor de mooie case, de begeleiding, de feedback en natuurlijk het jureren van onze consultants. Bedankt ook aan alle consultants die zich inzetten voor Solve en dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Als Solve kijken we enorm trots terug op weer een mooie editie van de Solve Case Competitie.