Solve Case Competitie

Solve Rotterdam | 27 januari 2023

Dit jaar was het tijd voor de tweede editie van de Solve Case Competitie. De eerste ronde vond plaats op 8 december 2022 in samenwerking met Gupta Strategists. In tegenstelling tot vorig jaar waren de teams dit keer gemixt, bestaande uit consultants van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Zes teams gingen de strijd aan om een van de drie felbegeerde plekken in de finale te bemachtigen.

 

Na een introductie van Gupta Strategists over hun bedrijf en de case konden de consultants aan de slag. Alle teams kregen 1,5 uur de tijd om de uitdagende case op te lossen. De case betrof een Poolse zorgverzekeraar die een verliesgevend jaar draaide en nu een advies nodig had om terug te keren naar winstgevendheid. Tijdens de case presenteerden de consultants van Gupta zich als experts in verschillende vakgebieden, als commercieel directeur van een ziekenhuis, huisarts en marketing expert. De Solve consultants kregen de kans om een interview af te nemen met een van de experts en daarmee hun advies te verbeteren. Dit was een enorm leerzaam en interactief element van de case competitie, aangezien consultants in hun dagelijkse werk ook veel informatie uit soortgelijke interviews moeten halen. Toen de tijd eenmaal was verstreken, was het moment aangebroken om alle bevindingen te presenteren. De conclusies van de complexe case moesten in slechts 2 minuten worden gepitcht, waardoor verschillende adviezen belicht werden. Na een korte discussie en een feedback moment verzorgd door de Gupta consultants, was het tijd voor een borrel en avondeten bij het Erasmus Paviljoen op de EUR campus. 

 

Bij de borrel was er ruimte om vragen te stellen over de werkzaamheden van de consultants van Gupta en natuurlijk om de case te evalueren. Na het eten was het eindelijk tijd om de winnaars bekend te maken. Nogmaals gefeliciteerd voor de volgende consultants:

 

Sjors van de Brug (RTM), Trecy Hemedi (AMS), Anna Schellekens (RTM), Rubén Gurerrero Reyes (UTR)

 

Joris Ligthart (AMS), Fenna Poot (UTR), Shane Samchand (RTM), Maaike Zuyderwijk (RTM), Alexander Erdem-Diels (RTM)

 

Linde de Groot (RTM), Pien Vroemen (RTM), Bastiaan Vroege (UTR), Sjoerd Brouwer (UTR)

 

Deze winnaars mogen zich 2 februari melden voor de finale, die verzorgd zal worden door Deloitte!

 

Dank aan Gupta Strategists voor de mooie case, de begeleiding, de feedback en natuurlijk het jureren van onze consultants. Bedankt ook aan alle consultants die zich inzetten voor Solve en dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Als bestuur van Solve kijken we trots terug op weer een mooie editie van de SCC en kijken we al met plezier uit naar de finale op 2 februari!