Samenwerking Oldenburg Bonsèl

Solve Utrecht | 14 juni 2023

Afgelopen jaar heeft Solve Consulting voor het eerst samengewerkt met Oldenburg Bonsèl, waarbij de consultants van Solve een training en een inhousedag van het adviesbureau konden bijwonen. Oldenburg Bonsèl begeleidt organisaties bij bedrijfskundige of veranderkundige vraagstukken ter verbetering van de bedrijfsvoering of bij capaciteitsproblemen bij organisatorische functies. De opdrachtgevers van Oldenburg Bonsèl bevinden zich grotendeels in de zorgsector, maar ook in de non-profit en profit sector. Oldenburg Bonsèl biedt o.a. een tweejarige traineeship aan voor young professionals waarbij de ontwikkeling op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak centraal staat.

 

 

Op woensdagavond 24 mei konden de consultants van Solve een training bijwonen in Utrecht waarbij de directeur en consultants van Oldenburg Bonsèl een beeld schetsten van de mogelijke vervolgstappen in een consultancy carrière. Zo gingen de consultants in een interactieve vorm dieper in op de verschillen tussen bijvoorbeeld strategie-, management- en operationele consultancies en werden de verschillen tussen het uitvoeren van een opdracht vanuit een interne en een externe positie bij een bedrijf belicht. Het was een erg leerzame avond waarbij de consultants een duidelijker beeld hebben gekregen van de verschillende mogelijkheden na hun studie. Na afloop werd er afgesloten met een borrel bij het kantoor en konden de consultants van Solve al hun vragen stellen aan de werknemers van Oldenburg Bonsèl.

 

Op vrijdag 2 juni werden de consultants van Solve uitgenodigd voor een inhousedag bij Oldenburg Bonsèl. De middag begon met een introductie van Johan Oldenburg, de oprichter van Oldenburg Bonsèl, die een inkijk gaf in de geschiedenis en cultuur van het bedrijf. Vervolgens werden de consultants in groepen van vier ingedeeld en was het tijd om aan de slag te gaan met een case over een project waar Oldenburg Bonsèl in het verleden aan de slag mee was gegaan. De consultants kregen veel informatie over de financiële status van een ziekenhuis en moesten binnen een uur een advies geven over mogelijke investeringsplannen. Nadat de consultants hadden besloten of ze wilden investeren in een operatiekamer of in een polikliniek, presenteerden ze hun bevindingen aan de (fictieve) Raad van Bestuur (bestaande uit Johan Oldenburg en Bart Hanekamp). De consultants kregen veel waardevolle feedback van de werknemers van Oldenburg Bonsèl en konden na afloop nog gezellig nakletsen tijdens de borrel.

Wij willen Oldenburg Bonsèl ontzettend bedanken voor de prettige samenwerking afgelopen jaar!