Digitale training over "Werken als adviseur" van OchtendMensen

Solve Landelijk | 1 januari 2021

Op 11 december hebben we de digitale training: “Werken als adviseur” gevolgd, verzorgd door Nienke & Anne van OchtendMensen. Dit is een organisatie van ambitieuze jonge professionals, met als missie een maatschappelijke bijdragen te leven op het gebied van energie & duurzaamheid, zorg & gezondheid en mobiliteit & ruimte. 

 

Allereerst hebben we aandachtig geluisterd naar de training over adviseren, waarbij duidelijk werd dat je je goed moet voorbereiden op afspraken om zo relevante haakjes te maken in het gesprek. Ook hebben zij ons verteld hoe we een probleem goed kunnen herkennen, hoe we een afspraak duidelijk inplannen en dat je goed moet luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD!) tijdens een gesprek met de opdrachtgever.


Na deze inleiding zijn we in groepen aan de slag gegaan met onze eigen casus! In de break-out rooms moesten we binnen een halfuur een app ontwikkelen voor verwarde personen en hun directe omgeving, terwijl Nienke & Anne soms 5 minuten binnenkwamen als 2 verschillende opdrachtgevers met heel verschillende belangen. In een nieuw en handig programma (miro) hebben we met post – its zo snel mogelijk gebrainstormd, onze app samengesteld, en…. daarna volgde de pitch rondes! Overall een hele leerzame en uitdagende middag, met veel goede resultaten en leuke pitches!

 

Bedankt OchtendMensen!

iStock 111904548180