Training Magnus Energy

Solve Landelijk | 14 februari 2024
Op 14 februari hebben onze consultants en bestuursleden een zeer leerzame training gekregen van Magnus Energy. Marijn Meure, Wiljo Treurniet en Alexander van der Mark gaven ons een voorproefje van hoe het is om bij Magnus Energy te werken en hoe zij werken aan een toekomstbestendig energiesysteem. Ze dompelde ons onder in een uitdagende en realistische casus die draaide om zogenoemde "Transmission Systems Operators" (TSO) uit verschillende landen die moeten samenwerken en de veiligheid van het elektriciteitsnetwerk moeten waarborgen. 

Iedere consultant representeerde een  TSO uit een specifiek land, waarbij de belangen en interesses van de TSO verdedigd moesten worden. Daarnaast representeerde één groepslid de PMO. De rol van elke PMO was om onderhandelingen te faciliteren en te proberen een oplossing te vinden die voor meerdere of alle partijen zou kunnen werken.

De training werd afgesloten met een gezellige borrel bij "Het Oude Tolhuys". Bedankt Magnus Energy voor deze mooie training!

‘Het was heel interessant om te zien welke dynamiek er ontstond terwijl iedereen tijdens de casus een bepaalde rol kreeg toebedeeld. Het liet vooral zien dat het zijn van een Consultant bij Magnus Energy een uitdagend karakter kan hebben op verschillende vlakken (bijvoorbeeld technisch en sociaal).’Solve Consultant