Circular Coffee Project

adminSocial impact0 Comments

Vanuit SOLVE Consulting Utrecht zijn we tien weken lang met vier studentconsultants met verschillende studieachtergronden aan de slag gegaan voor startup Circular Coffee Project (CCP). CCP is druk bezig met de ontwikkeling van een duurzaam koffie drinksysteem voor kantoren. Er bestaan al verschillende koffie drinksystemen zoals de papieren bekers of mokken van aardewerk. Het was onze opdracht om al deze systemen, inclusief die van CCP, met elkaar te vergelijken en te ontdekken welk systeem het meest duurzaam is.

We begonnen met een kick-off meeting met Josh, de oprichter van CCP en Tom Ligthart, Sustainability Expert bij TNO. Na het opstellen van het plan van aanpak konden we beginnen. We hebben eerst één voor één de drinksystemen in kaart gebracht en vervolgens berekend wat voor effect elk van deze systemen op het milieu heeft. De resultaten zijn uiteengezet in een rapport, gepaard met een Excel model. Conclusie: de cup van CCP is het meest duurzaam zolang deze een paar keer wordt gebruikt voor het afwassen.

In het begin was het even zoeken om het vraagstuk concreet te krijgen en uit te vinden hoe we de milieueffecten van alle drinksystemen konden achterhalen en berekenen. We hebben geleerd dat samenwerken en samen lachen de perfecte formule is om gemotiveerd te blijven en iets moois neer te kunnen zetten. Zoals reeds vermeld zijn we vier studenten met uiteenlopende studieachtergronden en zo hebben we elkaar goed aan kunnen vullen. Het was even omschakelen toen alles opeens online moest plaatsvinden, maar ook die omschakeling is uiteindelijk goed verlopen. Nu hopen we alleen nog dat we in de zomer dat langverwachte etentje door kunnen zetten om samen (in het echt) te proosten op een mooi eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *