SOLVE Rotterdam wint Erasmus Consultancy Battle

adminSOLVE Insights0 Comments

SOLVE Rotterdam wint Erasmus Consultancy Battle

Eind mei vond de eerste editie van de Erasmus Consultancy Battle plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit evenement werd georganiseerd door SOLVE Consulting Rotterdam in samenwerking met studievereniging In Duplo (voor studenten die zowel economie of bedrijfskunde als rechten studeren). Het evenement maakte deel uit van de lustrumactiviteiten van het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit, wat in het teken stond van het thema “Science meets City”. Dit thema kwam duidelijk terug in de Erasmus Consultancy Battle waar studenten met een wetenschappelijke opleiding zich hebben gebogen over één van de kwesties waar de stad mee te maken heeft.

Tijdens de Erasmus Consultancy Battle streden vijf teams van zes verschillende studieverenigingen om de beste oplossing voor een case. De studenten vertegenwoordigden in deze strijd hun eigen studievereniging en studieachtergrond, waaronder bestuurskunde, bedrijfskunde, economie, marketing, filosofie en beleid & management in de gezondheidszorg. De case is ontwikkelt in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en draaide om het “resilient” maken van de wijk Bospolder-Tussendijken in stadsdeel Delfshaven. Met resilient wordt bedoeld dat de wijk veerkrachtig kan omgaan met sociaal-economische veranderingen en klimaatadaptatie. Op dit moment hebben de inwoners van Bospolder-Tussendijken te maken met verschillende sociaal-economische problemen en ondervinden zij de negatieve gevolgen van klimaatverandering. De studenten hebben voor deze kwesties creatieve oplossingen bedacht, waarbij zij hulp kregen van professionele consultants van Deloitte, Twynstra Gudde en Gupta Strategists.

Na een dag ideeën delen, verbeteren en uitwerken hebben alle teams vol overtuiging hun eindpresentatie gegeven. Het team van SOLVE Consulting Rotterdam behaalde de overwinning! De winnaar werd verkozen door de juryleden Anne Weeda (Interim manager Gemeente Rotterdam) en Emile van Rinsum (Directeur Rotterdams Milieu Centrum). Het winnende idee was het opzetten van een Foodhub in Bospolder-Tussendijken met bijbehorende gemeenschappelijke tuin. Een idee dat aldus de jury direct uitvoerbaar is in de wijk en dat goed gebruik kan maken van de verschillende culturele achtergronden in de buurt. De winnaars gingen naar huis met de wisselschaal en een dinerbon van Eetcafé ‘t Keerpunt voor het hele team. Na alle positieve reacties van de consultancy bedrijven, de juryleden en de deelnemers zijn beide studentenorganisaties van plan het evenement volgend jaar opnieuw te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *