Training Deloittte

adminSOLVE Insights0 Comments

Training Deloitte

Op 21 februari 2019 zijn wij met 22 SOLVE consultants en 3 bestuurders uit Rotterdam, Utrecht en Amsterdam afgereisd naar “The Edge”, de locatie van Deloitte in Amsterdam, om een training te volgen over Business Chemistry.

We werden warm onthaald en naar een meeting-room begeleid. Een heldere introductie werd gegeven over de bedrijfs- en organisatiestructuur van Deloitte. Hierin werden ook belangrijke vragen beantwoord zoals: “Hoe ziet de eerste week er uit voor een starter?”, “Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een consultant?” en “Wat zijn de verschillen tussen Deloitte en de andere grote consultancy bedrijven?”.
Na deze uitgebreide introductie werden we opgehaald om de Business Chemistry training te volgen. Voor de training begon werd aan alle deelnemers gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze vragen waren gerelateerd aan je persoonlijke eigenschappen en communicatiestijl. Hierdoor kreeg je een bepaalde score op één van de vier categorieën van persoonlijkheden: driver, pioneer, integrator en guardian.

Aan de hand van de resultaten uit de vragenlijst, werd de ruimte verdeeld in vier hoeken. Elke hoek stond voor één van de persoonlijkheden. Iedereen met dezelfde persoonlijkheid die uit deze test volgde moest bij de desbetreffende hoek gaan staan. Elke groep moest samen opschrijven wat hun “loves” and “bugs” waren. Al snel bleek dat de mensen die samen waren ingedeeld goed met elkaar konden samenwerken, aangezien ze dezelfde communicatiestijl en werkhouding hebben. Over de ‘loves’ and ‘bugs’ was dan ook binnen elke categorie snel overeenstemming. Elk groepje werd even langsgegaan om de persoonlijkheden te bespreken en er volgde een interessante discussie over de werkervaringen van mensen binnen de categorieën.
Tot slot kregen we een introductie van twee projecten waar consultants van Deloitte momenteel werkzaam in zijn. Wat mooi was om te zien is dat de consultants uit verschillende bedrijfstakken kwamen. De ene consultant was werkachtig in de publieke sector en kon haar ervaringen binnen deze sector goed vertellen. De andere consultant was actief in de private sector en was meer werkzaam in een internationaal project. Doordat deze projecten zeer verschillend waren was het interessant om het verschil tussen deze sectoren te zien en een beeld te krijgen van de grote mogelijkheden die je hebt bij een consultancy project.
Om de dag af te sluiten was er een borrel, waarbij we persoonlijk in gesprek konden gaan met de consultants. Het was leuk om hun persoonlijke ervaringen binnen Deloitte te horen. Hierbij gingen zij in op zowel de voordelen, als de nadelen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om te werken bij Deloitte, of meer willen zien van een consultancy bedrijf an sich, kan ik deze training bij Deloitte zeker aanraden! Ze hebben ons op een creatieve manier laten kennismaken met het bedrijf.

– Marko Gutić, consultant Rotterdam

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *