Training Berenschot

adminSOLVE Insights0 Comments

Training Berenschot

Op vrijdag 15 februari waren 19 consultants en 2 bestuursleden van SOLVE uit zowel Amsterdam, Rotterdam en Utrecht aanwezig bij de training van Berenschot in Utrecht. Berenschot is een organisatieadviesbureau dat organisaties in de publieke sector en het bedrijfsleven adviseert bij zowel bestuurlijke als maatschappelijke vraagstukken. In het hoofdkantoor kregen we gedurende de hele middag een training van Esther van der Mark en Denise Hartog, beiden junior consultants bij Berenschot.

Het hoofdonderwerp van de training was het voeren van klantgesprekken. Na een korte introductie van iedereen en het bedrijf zelf, gingen we vrij snel zelf aan de slag met het analyseren van een case-study over een duurzaam bedrijf. De casus ging over een bedrijf dat ecologische producten verkoopt, waar ondanks de groei in populariteit van ecologische producten, een stagnatie in de cijfers was te zien. Om achter de oorzaak van deze kwestie te komen, mochten we acteurs interviewen om meer informatie over het fictieve bedrijf te krijgen dat nuttig was bij het schrijven van ons advies. Hierbij kregen we ervaring in het voeren van een klantgesprek. Dit was heel leerzaam, aangezien de acteurs het ons moeilijk maakten om een waardevol en efficiënt klantgesprek te hebben. Vervolgens heeft ieder groepje aan hun advies gewerkt en aan het einde werden deze gepresenteerd aan elkaar en aan een jury, die bestond uit andere werknemers van Berenschot.

De vrijdagmiddag werd afgesloten met een borrel, waarbij we de mogelijkheid hadden om andere werknemers van Berenschot te ontmoeten. Doordat de training erg interactief was, was het erg leerzaam en leuk. Zonder dat het een promotiepraatje was, hebben we Berenschot beter leren kennen als bedrijf.

– Emma Simons, consultant SOLVE Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *