Een kijkje in het leven van onze consultants

adminSOLVE Insights0 Comments

Een kijkje in het leven van onze consultants

Éen van onze enthousiaste consultants is Sebastiaan Boon. Naast zijn studie en SOLVE heeft hij ook tijd voor zijn hobby’s: hockey en golf. Sebastiaan heeft geschreven over zijn ervaringen met SOLVE en hoe hij dit combineert met zijn studie.

“Als tweedejaars-student van de bachelor Economie en Bedrijfseconomie heb ik al veel theorie geleerd, echter is het niet direct duidelijk hoe ik deze theorieën in de praktijk kan gebruiken. Door de projecten van SOLVE leer ik hoe ik de theorieën uit mijn studie kan toepassen. SOLVE is een goede manier om praktijkervaring op te doen, waarbij je veel dingen kunt leren die niet in je studieboeken staan.

Projecten worden uitgevoerd in een team, waarbij alle teamleden bezig zijn met zijn of haar studie. Meetings worden gepland op de momenten die voor iedereen het beste passen. Wij hebben afgesproken dat we gedurende de tentamenperiode minder willen afspreken zodat we ons kunnen focussen op onze tentamenstof. SOLVE is dus zeker goed te combineren met je studie, wel moet je zelf de discipline hebben om een paar uur per week aan een project te werken.

Momenteel zijn wij bezig met een project voor Stichting de Verre Bergen, een filantropische organisatie die werkt aan een beter en sterker Rotterdam. Stichting de Verre Bergen heeft ons gevraagd om een dataonderzoek te doen. In de afgelopen jaren is data steeds belangrijker geworden en de stichting vraagt zich af hoe data hen kan helpen bij de bedrijfsvoering. Dit gaan wij voor hen uitzoeken. Uiteindelijk zullen we advies geven over hoe zij het beste gebruik kunnen maken van data.

Onze projectmanager Gido heeft mij gebeld om te laten weten dat ik kon beginnen aan een project. Vervolgens is er een kennismakingsgesprek met het bedrijf gepland, waarin de verwachtingen van ons en de desbetreffende organisatie werden besproken. Het is goed om je voorafgaand aan het gesprek al in te lezen over de organisatie, dit heeft mij namelijk geholpen bij het stellen van gerichtere vragen. Na het kennismakingsgesprek zijn we begonnen met het schrijven van een plan van aanpak. Momenteel wachten we op goedkeuring van het plan van aanpak door Stichting de Verre Bergen, waarna we kunnen beginnen aan het onderzoek.

In de korte periode dat ik consultant ben, heb ik een belangrijke vaardigheid geleerd, namelijk kritisch zijn naar de klant. Je hebt als doelstelling om een zo goed mogelijk onderzoek uit te voeren voor de stichting. Door het stellen van kritische vragen kreeg ik een beter beeld van wat de klant precies wil. Dit bespaart mij uiteindelijk tijd, omdat er minder onnodig werk verricht wordt.

De afgelopen tijd heb ik al veel ervaringen opgedaan bij SOLVE. Ik heb geleerd om te werken in groepsverband en door het vele contact met klanten kan ik mijn netwerk vergroten. Hiervan zal ik in de toekomst nog zeker profijt hebben. Daarnaast organiseert SOLVE ontzettend gezellige borrels waar je in contact komt met ambitieuze leeftijdsgenoten. Ik denk daarom dat SOLVE een perfecte community is voor alle studenten die naast hun studie ook praktijkervaring op willen doen.”

Ben jij ook enthousiast en wil je graag student-consultant worden bij SOLVE? Neem dan contact op met één van onze steden!

 

Rotterdam
rotterdam@solve-consulting.nl

Utrecht
utrecht@solve-consulting.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *