Toekomstperspectief van student-consultant SOLVE ver boven landelijk gemiddelde

adminSOLVE Insights0 Comments

Toekomstperspectief van student-consultant SOLVE ver boven landelijk gemiddelde

Nu de nieuwe recruitmentperiode van SOLVE Consulting Utrecht en SOLVE Consulting Rotterdam voor de deur staat, is het een goed moment om in kaart te brengen waar de consultants van SOLVE terechtkomen na hun periode als student-consultant bij onze organisatie.

Éen van de grootste zorgen van masterstudenten is de druk die ontstaat als het einde van het studentenleven nadert. Na jaren onderwijs is het moment aangebroken om een (fulltime) baan te zoeken en te beginnen aan een nieuwe levensfase. Waar wij ons gelukkig mogen rekenen dat we in een land leven waar het aantal hoogopgeleiden steeds meer stijgt, betekent dit echter ook dat er voor masterstudenten meer concurrentie ontstaat. Om deze concurrentie sterker aan te gaan, kiezen veel studenten ervoor om activiteiten buiten het curriculum te volgen. Het volgen van extra-curriculaire activiteiten, bijvoorbeeld bij SOLVE Consulting, heeft effect op de kansen van een student om direct na uitstroom een baan te vinden. Die baankansen hebben wij gemeten!

Het landelijke percentage van studenten die na hun voltijd-studie direct een baan vinden is 77,2%.  Dit percentage is al veelbelovend, maar het kan nog beter. Uit een intern onderzoek van SOLVE Consulting bleek dat van alle 31 studentconsultants die in het jaar 2017/2018 actief waren bij onze organisatie en in hetzelfde jaar hun laatste master hebben gehaald, 31 studentconsultants direct na uitstroom een baan hebben gevonden. Een percentage van 100% is iets om trots op te zijn, maar wij zijn echter meer geïnteresseerd in waar onze consultants terecht komen.

Zo is 48% van deze SOLVE-consultants in de consultancy branche terecht gekomen en is 29% direct als consultant begonnen. 42% is begonnen als trainee in verschillende bedrijfstakken en 10% heeft een sustainability gerichte functie. In de grafieken is een gedetailleerd overzicht te vinden van het type bedrijven waar consultants eindigen en wat voor functies onze potentiele topconsultants bekleden.

 

 

Wil jij je toekomst ook veiligstellen en ben je een student in Utrecht of Rotterdam? Houd onze Facebook en LinkedInkanalen in de gaten, want wij gaan deze maand weer opzoek naar nieuw talent!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *