Tien jaar SOLVE

adminSOLVE Insights0 Comments

Geschreven door: Laura Oskam

Tien jaar SOLVE; Omar vertelt hoe het allemaal begon

Omar Rafii (1986) is één van de oprichters van SECEUR, het huidige SOLVE, hij vertelt hoe het begon: “Ik studeerde destijds International Business Administration aan de Erasmus Universiteit en het eerste jaar kregen we de opdracht om een bedrijfsplan te schrijven. Daar was ook een competitie aan verbonden en die wonnen we. Toen kwam bij ons het idee om daar wat meer mee te doen en onze diensten aan anderen aan te bieden. We begonnen met het opzetten van een Raad van Advies, welke bestond uit professoren van de Erasmus Universiteit. Al snel sloot ook Lucas Meijs zich hierbij aan en hij heeft ons geïntroduceerd bij verschillende stichtingen. De Rotterdamse Avond School was zo’n stichting en voor die stichting hebben wij ons eerste project uitgevoerd. Doordat wij de competitie van de universiteit hadden gewonnen, hadden zij er vertrouwen in dat wij ze van goed advies konden voorzien. Daarnaast boden wij onze diensten gratis aan, waardoor zij eigenlijk niks te verliezen hadden. Na ongeveer vijf projecten hadden wij als het ware een portfolio opgebouwd en onze expertise bewezen, dus toen zijn we wel een vergoeding gaan vragen. Dit was met name om een bepaalde betrokkenheid bij de klanten aan te wakkeren. In die periode sloten ook steeds meer consultants zich bij ons aan, zodat we meer organisaties konden helpen. We waren echt een soort familie samen. We gingen bijvoorbeeld regelmatig met elkaar uiteten. Met deze mensen heb ik ook nog steeds contact, ondanks dat we ondertussen over de hele wereld verspreid zijn. Ik kijk terug op een mooie tijd en vind het leuk om te zien hoe SOLVE zich verder aan het ontwikkelen is.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *